Merancang Untuk Berjaya.....

"Kita bangkit dari kegagalan, Kita belajar dari kekecewaan, Dan kita mesti mengerti dan memahami, Apa yang kita alami hari ini, Bukan bererti matinya semangat, Berkubur keyakinan begitu sahaja, Tapi dari rebahnya sekeping hati, Akan bangkit seorang insan, Mengangkat martabat maruahnya, Yakin akan dirinya, Menjulang kembali kekuatannya, Menggegar kembali jeritan dan laungannya... Allahuakbar...."

Salam....

Hehehehe...

Jumpa lagi kite yer...

Erm kali ni aku nk cite pasal 'planning'...
hehehe...

Pernah dengar JPBD???
Pernah dengar MIP???
Pernah dengar MTP????

Lar....
JPBD tuh singkatan kepada 'Jabatan Perancang Bandar dan Desa'...





MIP tuh pulak mengenai 'Malaysian Institute Of Planner'...








MTP tuh pulak mengenai 'Malaysian Town Planning'....

Nak tengok website diorang???
Klik je kat perkataan yang ade kat atas tuh....

huhuh...
Entah r....
pasal MIP nih aku nk cite ckit r...
Actually,aku x minat nk masuk tapi ade la yang da masuk...
ade advantage....
tapi bagi aku....
kalu setakat nk name je join MIP nk watpe kan...
So, bia korang lar....

hahahah...

JPBD tuh pulak, aku da penah pgi induk dye...
Cari maklumat kt library dye lar....






Ha...
aku satu link web nih....
"Planning Commissioner Journal"...
Macam jurnal-jurnal mengenai planning lar...

huhuh...

ok2 x???
ilmu perlu dikongsi...

Assalamualaikum....

0 PerancanG:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan


Segala isi kandungan dan gambar-gambar di MUB's blog (Merancang Untuk Berjaya) ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada MUB's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi


Apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998