Merancang Untuk Berjaya.....

"Kita bangkit dari kegagalan, Kita belajar dari kekecewaan, Dan kita mesti mengerti dan memahami, Apa yang kita alami hari ini, Bukan bererti matinya semangat, Berkubur keyakinan begitu sahaja, Tapi dari rebahnya sekeping hati, Akan bangkit seorang insan, Mengangkat martabat maruahnya, Yakin akan dirinya, Menjulang kembali kekuatannya, Menggegar kembali jeritan dan laungannya... Allahuakbar...."

Ha...
Hari ni aku nak bercerita lagi pasal Part Time ag!!!

Hari Sabtu n Ahad semalam dan yang kemarin...
Merupakan hari yang paling memeningkan...
huahua....

Tolong......

Aku keje dari pagi sampai Malam...
8.30 pagi hingga 11.00 malam...
Bukan gila dwet or gile kerja...
Tapi biasa la...
Korang kene PAHAMMMMMM....
aku bukan orang KAYAAAAAA.....

Pagi aku jaga n jual buah pelam... name dye CHOKANAN....
pahtu malam sambung jaga n jual air,jeruk cam biase... yang penting ade kacang rebus...

Ni la gerai kecik yang aku kerjeeee tuh....
hehehe...



Nih pulak entah pe punye OBAT la...
"Mari la beli ubat.... pasti mujarab!!!! Mari2...."



pagi sabtu kat cni ade pasar tani n ari ahad ada ade pasar minggu!!!!



Ni la pelam Chokanan, "Chokanan...chokanan... mari2.... Sekilo RM4.... 3 kilo RM10"
heheheheh......



Ha... Ni la yang bes... Kacang rebus....
"mari2... yang jauh datang dekat, yang dekat datang rapat, kacang-kacang rebus... Baru-baru... baguish-baguish..."



Masa nih, peniaga-peniaga mula balik sebab da tengah hari...
xde orang da.... aku n gerai kecik yang len je stay sampai petang..



Setelah panas datang menghinggap, hujan pula tiba mengiring dengan angin yang kuat!!!!
hahahaha..... pegang la payung waktu tuh,takut jadi 'payung terjun lak nanti....



Lebat x??? sampay orang len banyak da tutp gerai...
hahahah...



Petang yang gelap sudah semakin cerah... yeyeye...
Sambung lagi la kite ni yob!!!! "mari2... yang jauh datang dekat, yang dekat datang rapat, kacang-kacang rebus... Baru-baru... baguish-baguish..."



Akhirnya malam datang menjelma.....
hahahahha.....



Siang berganti malam.... Ni lar,view untuk malam...



Kerja-kerja juga... namun yang penting SOLAT jangan tinggal....
Mase tuh..... Aku solat kat MAsjid RIZWANIAH..... kat tengah2 pekan kuale... xde la tgh sangat... Kalu siang aku g Musolla n balik umah je kalu nak solat....



Sunyi sepi kan????



Borin giler keje malam.... xde customer sgt....



Papepun, time nih aku da mcam xde hala tuju!!! aku nk tertido je keje nye....



Sepatutnya, UTM amik KK nih untuk projek studio perancang... Pkirkan camne nak bagi balik identiti dan daya tarikan kepada penduduk atau orang ramai untuk datang ke kawsan LEMBAH.. Tidak seperti dulu lagi...

OK2... tuh je nak citer kat korang... Jangan nak nyibuk tanye brape aku dapat yea....
^_^

-P@y Che-

0 PerancanG:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan


Segala isi kandungan dan gambar-gambar di MUB's blog (Merancang Untuk Berjaya) ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada MUB's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi


Apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998