Merancang Untuk Berjaya.....

"Kita bangkit dari kegagalan, Kita belajar dari kekecewaan, Dan kita mesti mengerti dan memahami, Apa yang kita alami hari ini, Bukan bererti matinya semangat, Berkubur keyakinan begitu sahaja, Tapi dari rebahnya sekeping hati, Akan bangkit seorang insan, Mengangkat martabat maruahnya, Yakin akan dirinya, Menjulang kembali kekuatannya, Menggegar kembali jeritan dan laungannya... Allahuakbar...."

Assalamualaikummm...

Ha.. da lame giler aku takk berblogging nih... Semenjak 2 menjak nih... bertambah-tambah keje aku.. hahahaha...

Kawan-kawan mungkin da banyak bercerita mengenai ape yang aku nak cerita rini... haha.. so.. Once upon a time...

Setelah penat belajar di KL dulu selama 3 tahun.. akhirnya, tanggal 28 menyaksikan aku menggenggam satu kejayaan dan hasil dari penat lelah 3 tahun di Universiti Teknologi Malaysia...

So.. aku bertolak 26 September ke Johor..... Tapi ku singgah di KL pada malam 26 september tuh... dapat gak aku tengok bandar yang da lame aku tinggalkan itu.. Rase rindu lak nak blaja kat KL cam dulu... G studio dgn kawan2... beli nasi pown kat Kampung Baru... lagi.. kuar hujung minggu pun hanya di KLCC ker.. di Plaza Sg Wang ker.. xpun Times Square.. yang penting Pat Cat, Carrefour... Aaahhh....

Wahhh!!!! aku rindu sangat memori bersama korang semua.....

erm... xpe.. 6t jumpe korang lagi.. INSYALLAH...

So, soknye aku mula bertolak ke Johor-Skudai... fuh... terase kebas jugak bontot aku yang besar nih... haha..
bertolak dalam jam 8.15 pagi dari Bangsar..... dan berenti sebanyak 4 kali... tukar driver... hahha..
ha... Sejurus sampai... aku menggunakan GPS untuk ke 'Homestay' yang da aku tempah..

haha.. semua hotel da penuh.. pelik tol.... tuh yang aku bookin HOMESTAY.... kat APARTMENT SRI AKASIA... 



Erm... Apartment nih ade 3 bilik... puas hati gak...
Hhaha... gambar yang di atas n bawah nih aku copy dari search engine google....


 

Nak masuk area kawasan apartment nih punye la terok.... Safety dye punye la ketat.. nak masuk kene tinggal LESEN.. pe pasal lak pak GUard Pakistan nih mintak LESEN.. nak kuar da kene amik semula....




Bab-bab puas hati memang la PUAS.. harga pun ley tahan... 1 MALAM - RM250...
Haha.. memang kopak dibuatnye...Siap ade kolam renang nih... hahha..


Ha... so tuh pengalaman keempat aku datang skudai... sebelum nih ke UTM Skudai je.. Ini lak terpaksa cari penginapan area skudai... 

Nantikan post akan datang.... My COnvocation @ UTM kali ke-45....



-P@y Che-

0 PerancanG:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan


Segala isi kandungan dan gambar-gambar di MUB's blog (Merancang Untuk Berjaya) ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada MUB's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi


Apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998