Merancang Untuk Berjaya.....

"Kita bangkit dari kegagalan, Kita belajar dari kekecewaan, Dan kita mesti mengerti dan memahami, Apa yang kita alami hari ini, Bukan bererti matinya semangat, Berkubur keyakinan begitu sahaja, Tapi dari rebahnya sekeping hati, Akan bangkit seorang insan, Mengangkat martabat maruahnya, Yakin akan dirinya, Menjulang kembali kekuatannya, Menggegar kembali jeritan dan laungannya... Allahuakbar...."



haha!!!.. pagi nih.. bile bukak email... ade lak email dari seorang sahabat.. rajin gak2 dye send sumtin yang interesting... So... kali ini memang aku gelak sorang2 sambil bace post nih...

Ini kesimpulan dari aku~~

~Kelebihan jika isteri tidak 'seberape'~



Aku rase bende nih aku tunjukkan pada pakcik2.. abang2 yang da berumah tinggi dan da ade isteri seperti yang dimaksudkan... sesungguhnya isteri cantik bukan jaminan keluarga bahagia. 

 
gambar hiasan dari cekgu Google~~ *ini bukan contoh isteri x cantik yea*

Contoh skunk kan? macam artis or lebih dikenali sebagai selebriti... Dari segi wajah, penampilan, karier, wang… apa yang kurang dari selebriti-selebriti tersebut? tetapi diorang tetap diceraikan.. betol x???


Inilah beberapa kelebihan mempunyai Isteri yang tak berapa nak cantik:

LOW COST 
~Dia tidak demand ke salon-salon mahal. Treatment muka dan macam-macam lagi jarang dilakukan. Bersolek sekadar seadanya pakai bedak yang biasa-biasalah~


LEBIH SAFE 
~Peluang wanita kurang cantik untuk curang lebih kecil. Kalau jalan-jalan shopping ke mall atau plaza, tidak akan ada yang “pewit”. Tidak ada yang kenyit-kenyit mata, minta nombor HP, alamat e-mail, Facebook, dan sebagainya.~

RAJIN BEKERJA 
~Wanita cantik risau kulitnya hitam, terkena matahari,tangannya tebal, dan sebagainya. Orang cantik risau kalau mop lantai, apalagi kalau membersihkan halaman rumah. Malah enggan mencuci pakaiannya sendiri, semua hantar ke kedai dobi. Isteri yang tak berapa nak cantik tidak segan-segan bekerja keras. Semua pekerjaan rumah, housekeeping, biasanya ditangani dengan baik. Tapi memang malang kalau isteri dah la tak berapa nak cantik, malas kerja, suka melawan pula. Hehehe….~

LEBIH TAAT 
~Bukan aku mengatakan semua tapi kebanyakannya isteri yang cantik, kaya, terkenal, terang-terangan menolak status suami sebagai “ketua keluarga”.~

RUMAH TANGGA KEKAL 
~Isteri yang tak berapa nak cantik umumnya sangat berkomitmen menjaga keutuhan keluarga sehingga maut memisahkan. Tak ada fikiran untuk berpisah.
Cuba kita lihat artis cantik yang senang bercerai kerana sudah banyak kumbang kaya yang menunggu di luar.~


 
gambar hiasan dari cekgu Google~~ 


Tapi ape yang penting~~~
Walau apa pun suami pun penting juga, ada hati nak melihat isteri cantik, menarik dan sedap mata memandang tapi penampilan sendiri kurang dijaga terutama perut yang buncit spt orang mengandung tapi tak beranak-beranak huhu, serabai dan sebagainya. Lepas tu ada juga yang menceraikan isteri yang tak berapa nak cantik kerana tergoda dengan wanita yang lebih muda.

Isteri yang tak berapa nak cantik pun jangan lupa sentiasa menjaga penampilan diri(Pastikan korang selalu menawan hati suami) supaya dari isteri tak berapa nak cantik kepada isteri yang cantik tapi jangan jadi senarai di atas sudah la. 

 gambar hiasan dari cekgu Google~~ 
*ini bukan contoh isteri x cantik yeapulak xde kaitan antara suami dan isteri yea*

** Thanx to Hijau_boy!!!

-P@y Che-

7 PerancanG:

nadiah daud said...

sokong 100%.
pndpt pempuan pon same jugak untuk lelaki.

cume terbalik kan entry ni jadik ngan untuk lelaki.
pmpn skang suami org pon dikebas nye.
rupe x de pon janji poket penuh. pfft.

ZWAN SABRI said...

Agak kurang setuju kalaw bab LOW COST tuu..
bagi aku, isteri yang x cantekla kena kuar kos yang banyak..
Nak kena bwat treatment itu la, inila, sebabb nak bagi chantek..
so, High cost.. HUHU...

Payche said...

hey!!

hang nih pown satu..

~ikut masing2 kot...

kalu ko sayang seseorang tuh... terimalah se~ada~nya...

Akmal Baharuddin said...

aku mesti termasuk dalam golongan nie kan.haha.

Payche said...

AKMAL : asal lak??? haha!

Akmal Baharuddin said...

sebab tak seberape lah.haha.

Payche said...

secantik mane seorang tuh... seburuk mane seorang tuh.. setampan mane seorang tuh...

~~dye adalah same disisi ALlah...~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan


Segala isi kandungan dan gambar-gambar di MUB's blog (Merancang Untuk Berjaya) ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada MUB's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi


Apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998