Merancang Untuk Berjaya.....

"Kita bangkit dari kegagalan, Kita belajar dari kekecewaan, Dan kita mesti mengerti dan memahami, Apa yang kita alami hari ini, Bukan bererti matinya semangat, Berkubur keyakinan begitu sahaja, Tapi dari rebahnya sekeping hati, Akan bangkit seorang insan, Mengangkat martabat maruahnya, Yakin akan dirinya, Menjulang kembali kekuatannya, Menggegar kembali jeritan dan laungannya... Allahuakbar...."

Salam.. haha!!!

Hari ini aku cam nk sembang2 ckit pasal perasaan... sebab banyak sgt entry or post dalam facebook.. dalam blog pown ade.. aku pown ade.. so... semua tuh berkaitan perasaan...


semestinye bab-bab 'COUPLe'... Ade yang BF tinggalkan gurl dye.. Ade yang GF tinggalkan boy dye... (actly Couple is HARAM... tapi bagi aku ianya haram mengikut cara anda itu sendiri)

Kalu lelaki tinggalkan gurlfren dye??~~
Selalunye, mesti sebab lelaki nih nak 'MENCUBA'.. lelaki nih juge mesti nak yang lebih 'SEDAP MATA MEMANDANG'... lelaki ini juga pandang pada HARTA... haha.. tp xsemestinye sebab lelaki yang gatal.. ade gak sebab gurl tuh CURANG!!! sape nak.. dalam mase yang same,gurl nih berSELINGKUH dgn lelaki lain.. ade yang mengaibkan lelaki dye.. DEPAN LAIN,BELAKANG LAIN~~

Kalu gurl tinggalkan bofren dye??~~
MEsti ade sumtin yang pelikkan.. tp basically berlainan jea dari statement kenape ~lelaki tinggal gurlfren dye~
Bile kite jujur n ikhlas.. tuh semua x dipandang... kadang2 tuh... pasangan kite itu rela pergi tanpa sebab.. ~Habis SEPAH, MADU dibuang~

Itu yang selalunya terjadi... tapi nak wat camne kan.. "dah itu yang dye nak!!"
Maybe ade yang cakap, "da BOSAN"...
Maybe ade gak yg bagi alasan... "da xde perasaan cinte"...

"Bagi aku.. kalau aku BERCINTA LAGI... Konsep masih yang same 'Lillahi Taala'...
Aku bercinta bukan untuk mase yang sementara.. aku bercinta untuk selama-lamanya... 
Aku suke bercinta dengan orang yang jauh... sebab bile jauh... pelbagai masalah xde.. maksiat pown xde.. betol x??.. menambahkan lagi rase rindu.. dan aku xjemu untuk berjumpe dye (sebab jarang jumpe)... betol2??
Walaupun aku masih muda... tp kite kene ade target!! yeah!!"
 
Bak kate seorang sahabat 'Ofismate' aku.. 
 
"Ibarat seperti makanan, makanan yang selalu ko makan sedap.. memang ko suke,n memang ko layan makanan tuh.. takkan tibe2 abg ko bagi ko suatu makanan yang ko xpenah makan, pe perasaan ko?if makanan tuh berkhasiat, okay, but if makanan tuh memudaratkan, mesti ko salahkan abg ko kan"

"So, better ko cari JODOH ko sendiri, jgn suh family,macam tu la citer td.."


KEpade mereka yang suke tinggal meninggalkan... jangan la korang suke mempermainkan PERASAAN orang len.. Jika tidak suke, cakap.. Jangan bagi PENGHARAPAN... Jangan biar orang lain terSEKSA kerana KAMU...

"Cinta dan hati saya hanyalah utk org yg benar-benar ikhlas mencintai saya, bukan utk dipersendakan.."
 
cukup kot post aku nih.. ade kekurangan korang tambah2 la sendiri... sayangi la mereka yang menyayangi anda sementara mereka menyayangi anda!

-P@y Che-

8 PerancanG:

misyamissyou said...

aduhh..cm menusuk kalbu pn ade gak entry..haha

Payche said...

hahah.. Layan2...

h.a.n.g.g.o.k.b.a.s.i said...

saye anonymous! hoohoh..! saye nk komen! bleh x??? er.. er.. er.... pengalaman mengajar segale tingkah dalam idop..

chill!

Payche said...

BOnggok!!.. ha!!.. ko amik pgjaran gak!

nadiah daud said...

betol3. couple jarak jauh best. rindu.
tp, lau x de kepercayaan pon payah jugak. lg2 awek kuat cemburu.

Payche said...

yea...

sebelum nih sy bahagia bersamaNya...

kini~~

nadiah daud said...

jgn banding kan dulu n kini.
sy ni pon dulu bukan bahagia sgt.
cume skang baru nk rase.
tp, bile leh kecapi x tau laa.

Payche said...

ade usaha.. ade jodoh... Allah akan tetapkan sgala ketentuan ini...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan


Segala isi kandungan dan gambar-gambar di MUB's blog (Merancang Untuk Berjaya) ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada MUB's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi


Apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998