Merancang Untuk Berjaya.....

"Kita bangkit dari kegagalan, Kita belajar dari kekecewaan, Dan kita mesti mengerti dan memahami, Apa yang kita alami hari ini, Bukan bererti matinya semangat, Berkubur keyakinan begitu sahaja, Tapi dari rebahnya sekeping hati, Akan bangkit seorang insan, Mengangkat martabat maruahnya, Yakin akan dirinya, Menjulang kembali kekuatannya, Menggegar kembali jeritan dan laungannya... Allahuakbar...."

Assalamualaikum...

Harini aku nak ajak 'JoOm ce citer ce citer'... hasil post Azyan mengenai Aku bukan Arkitek Dot Dot tempoh hari.. Aku macam terfikir2 kenape kadang perkara yang kite nak tapi tak dapat.. sebab ape ye??.. Terus-terang, aku sayang sangat dengan Planning... Of cos, belajar.. aku masih minat untuk belajar.. semua ini disebabkan oleh matlamat.. aku ade matlamat serta impian dalam kehidupan ini...

Planning oh planning... bile la aku boleh blaja lebih lanjut mengenainya... aku xpenah lupe mengenainya.. tp camne yea aku boleh letak 'Planning' dalam pilihan pertama ek?? hahahaha... Jom2 terjah kisah lame aku~


--------------------------------------------------------------------------------------
+ + Sejarah Lame + +
First, lepas aku dapat result yang hampir nak terkuar bijik mate... hanya 2A5B3C... bagai nak mati
aku rase.. hahaha... ye la.. aku target yang A da tukar jadi B.. yang B jadi C... 
Sebab tuh, aku da xminat pada subjek teori (subjek yang dapat C la tuh..) hahaha... n aku nak cari yang kene banyak praktikal dan teknikal... So, lepas2 survey punye survey, kursus Regional and Town Planning menjadi pilihan hati.. Aku cari Diploma sebab aku nak bermula dari bawah.. aku pulak tau, RTP nih pulak, banyak keje grop, perlukan keje groping, kene ade leadership... yang penting ade pengurusan diri yang tinggi.. alalala.... hahaha.. aku dulu pun, korang kenal kan(mane2 yang kenal aku je la)??? aku jenis yang cmne waktu sekolah dulu..

+ + Bermula 2007 + +
Bermula journey aku dalam planning.. wah... aku macam xpercaye, dapat gak aku masuk planning... yang pnting gune dwet sendiri kot.. aduih... habis dwet gue.. hahaha... Memang kelakar.. aku second intake.. skali dengan Fendi... (ingat lagi x ko tunjuk 'good' dalam bas ritu??) ahahahah.. mmg kelakar ar time tuh.. walaupun aku intake kedua tp disebabkan kesalahan teknikal, aku dapat daftar subjek dengan budak intake pertama.. mase nih la aku jumpe Opie (muke orang tua masuk baru nak blaja) , Paan (bapak ar, muke sombong gile), dan Aziim (sorang ag bapak budak baru nak masuk blaja)... hahahaha!!!!!...
Begitu la perkenalan bermula...

**Buat layout
**masterplan
**Survey
**autocad
**Mapinfo
**urban design
**cow path ??
**Urban developent
**Urban sprawl
**Urban engineering.. (ye dok?)
**Studio
**Analisis
**SPSS

Banyak sangat Olahan dalam Planning... nak tau ag, tanye ar budak degree, master yang len.. hahaha..

+ + Berakhirnya 2010 + +
Finally, cukup la 3 tahun di UTM international campus... pointer pun cantik dan aku pun da pilih UTM skudai sebagai tempat pembelajaran sarjana muda untuk planning... walau bagaimana pun.. aduih... aku DAPAT.. tp xdpt green light dari keadaan sekeliling.. jadi... sob..sob.. sob.. sedeyhnye...

---------------------------------------------------------------------------------------

 p/s : Aku nak sambung belajar balik... aku tengok orang len da nak abes da pembelajaran diorang.. tidak kah berasa cemburu di situ??? hahaha... tp ape nak buatkan.. setiap orang da ade da haluan yang ditetapka oleh-NYa... so redha je la...

-P@y Che-

2 PerancanG:

Miss Azyan said...

payche , aku ingat lagi masa MHS ko cakap camni " saya amek planning sebab nanti boleh jadik D.O " .fuyooo ! haha

KISAH SUKSES IBU HERAWATI said...

Assalamu alaikum wr wb,,senang sekali saya bisa menulis dan berbagi kepada teman2 melalui room ini, sebelumnya dulu saya adalah se orang TKW yg bekerja di kilang selangor malaysia, dan secara tidak sengaja sy lihat comentar pak Ramli dari singapur di internet tentang pesugihan dana hibah AKI SYEH MAULANA yg telah membuatnya sukses, saya pun coba buka situs pesugihan AKI SYEH MAULANA Di Website/situnya dan lihan no tlp aki, Saya pun langsug hubungi aki dan Semua petunjuk AKI saya ikuti dan uang RM 200 ribu yg sy minta benar benar terbukti dan semua utang saya lunas dan sisanya buat modal usaha, kata kata beliau yang selalu sy ingat setiap manusia bisa menjadi kaya, hanya saja terkadang mereka tidak tahu atau salah jalan. Banyak orang menganggap bahwa miskin dan kaya merupakan bagian dari takdir Tuhan, Takdir macam apa? Tuhan tidak akan memberikan takdir yang buruk terhadap kita semua, cobaan yang Tuhan berikan merupakan pembuktian seberapa kuat Anda bertahan di dalamnya, Tuhan tidak akan merubah nasib Anda jika Anda tidak berusaha untuk merubahnya. saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui Ritual Penarikan Dana Hibah AKI ZYEH MAULANA saya Bisa sukses, Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, AKI ZYEH MAULANA Banyak Dikenal Oleh Kalangan Pengusaha Dan Artis Ternama Karna Beliau adalah guru spiritual terkenal di indonesia, jika anda ingin seperti saya silahkan Lihat No Tlp Aki Di website/internet ~>KLIK DISINI<~ Wassalam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan


Segala isi kandungan dan gambar-gambar di MUB's blog (Merancang Untuk Berjaya) ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada MUB's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi


Apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998